19/5/13

Άλλοι τσακώνονται, άλλος ανεβαίνει

Του Γιάννη Μπελεγρίνη


Για μια ακόμη φορά η βουλή θύμισε τσίρκο. Για μια ακόμα μια φορά, το show ξεκίνησε από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής. Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αυτοί έχουν ξεκάθαρη και συγκεκριμένη τακτική. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πώς αντιδρούν οι υπόλοιποι.

Στο τελευταίο επεισόδιο στην βουλή, ακούσαμε για «ξέφτιζες» και «γίδια» από την μια, «Χάιλ Χίτλερ» από την άλλη ως αντίποινα. Μετά από όλα αυτά, κατέληξαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖA να τσακώνονται μεταξύ τους, και η Χρυσή Αυγή να… κρυφό χαμογελά για ακόμα μία φορά. Αντί λοιπόν να δούμε από την μία πλευρά την Χ.Α. και από την απέναντι πλευρά όλους τους υπόλοιπους, για αν καταδικάσουν το… έντονο ταπεραμέντο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είδαμε τους δύο «μεγάλους» να βγάζουν τα μάτια τους. Για το παιχνίδι των εντυπώσεων. Σα να μην ενδιαφέρονται για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή και το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα χτυπήσουν τον βασικό τους αντίπαλο, στον αγώνα δρόμου προς την εξουσία.

Αυτό εκμεταλλεύεται και το Κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και εφαρμόζει το σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή από περίπου πέρυσι τέτοιο καιρό. Βλέπουν ότι η τακτική του «ψηφίστε με, θα τους κανονίσω εγώ στη βουλή» περνάει σε ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου. Η τακτική του «αν χρειαστεί θα τους ρίξω και καμία ψιλή». Ασχέτως με το αν συμφωνεί κάποιος με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής (προσωπικά δεν συμφωνώ), δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική που χρησιμοποιούν είναι πολύ μελετημένη και τους βγαίνει. Αυτό φαίνεται ολοφάνερα και στις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Σε όλες η Χ.Α. δείχνει να στρογγυλοκάθεται στην 3η θέση, πίσω από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όμως, τα δύο πρώτα κόμματα μάλλον έχουν αφοσιωθεί στην μεταξύ τους μάχη, χωρίς να βλέπουν τι έρχεται από πίσω. Όσο περνάει ο καιρός η Χρυσή Αυγή «τσιμπάει» και κάτι παραπάνω στις δημοσκοπήσεις. Είναι βέβαιο, ότι όσο τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών παραμένουν άλυτα, το συγκεκριμένο κόμμα θα έχει σταθερή ανοδική τροχιά και τα στελέχη της θα εμφανίζονται ως… άλλοι υπέρ ήρωες που μπορούν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, οποιαδήποτε στιγμή.

Οι τελευταίες αντιδράσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, δείχνουν δυστυχώς ότι δεν βλέπουν τα σημάδια ή τουλάχιστον κάνουν ότι δεν τα βλέπουν. Ο 3ος της «κατάταξης» όμως παραμονεύει. Και τα πολιτικά δεδομένα στην Ελλάδα της κρίσης αλλάζουν πολύ γρήγορα. Σκεφτείτε μόνο, ότι αν πριν 14-15 μήνες λέγαμε ότι η Χρυσή Αυγή θα έμπαινε στην βουλή, θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου