8/7/13

Μούγκα… στη στρούγκα για το θρυλικό Troktiko



Του Γιάννη Μπελεγρίνη


Μετά από σχεδόν 3 χρόνια σιωπής, φαίνεται ότι το (original) Troktiko επιστρέφει! Ένα blog το οποίο όταν πρωτοβγήκε, άλλαξε πολλά στον χώρο του ελληνικού διαδικτύου. Κι όμως η επιστροφή του, για κάποιον λόγο, δεν αποτέλεσε είδηση για όλα τα μεγάλα sites της χώρας μας.

Πριν από μερικά 24ωρα, το γνωστό Troktiko απέκτησε και πάλι ζωή. Με μια απλή, αλλά και αινιγματική ανάρτηση η οποία λέει επί λέξη: «Ο χρόνος εκτός από καλός γιατρός, είναι και καλός δικηγόρος και συνηγορεί πάντα υπέρ του καλού, του σωστού και του δίκαιου...». Μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο δημοσίευμα εδώ. Μια απλή ανάρτηση η οποία ουσιαστικά δεν λέει κάτι συγκεκριμένο, ωστόσο ακόμα και αυτή δεν δημοσιεύτηκε από τα υπόλοιπα μεγάλα sites. Και μην μου πείτε ότι η επιστροφή ενός τόσο μεγάλου και «ιδιαίτερου» blog δεν αποτελεί είδηση. Ούτε καν στην «ροή ειδήσεων» που λέμε και εμείς που ασχολούμαστε με sites και blogs. Χωρίς να μείνει δηλαδή στα κεντρικά πάνω-πάνω θέματα.

Αυτό είναι κάτι που καυτηρίασε και το ίδιο το Troktiko σε νέα σημερινή του ανάρτηση. «Δεν το θεώρησαν είδηση;» αναρωτιούνται οι συντάκτες του συγκεκριμένου blog. Επιπλέον θυμίζουν ότι μιλάμε για «το νούμερο ένα blog στον κόσμο, με επισκεψιμότητα που έφτασε τους 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα (!), το  μπλογκ του δημοσιογράφου Γκιόλια Σωκράτη που εκτελέστηκε με 17 σφαίρες στην είσοδο του σπιτιού του πριν από τρία χρόνια, του δημοσιογράφου που πολλοί εξ αυτών των "μεγάλων" και "επωνύμων" τον αποκαλούσαν "φίλο" ή "γνωστό" η έστω και "συνάδελφο" τους». Μια δολοφονία που ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί, να θυμίσω εγώ.

Στην δεύτερη ανάρτηση του Troktiko, σημειώνεται και κάτι επίσης πολύ σημαντικό. «Τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την πρώτη μας ανάρτηση λάβαμε εκατοντάδες emails και μερικά από αυτά ήταν και από εργαζόμενους στα "μεγάλα" αυτά sites και δυστυχώς μας ανάφεραν μεταξύ άλλων πως έχουν ζητήσει έγκριση από τα αφεντικά - εργοδότες τους (τρόπος του λέγειν βέβαια αφεντικά... υπάλληλοι είναι όλοι!) για να ανεβάσουν την ανάρτηση!» λένε οι συντάκτες του blog. Όπως καταλαβαίνετε η «έγκριση» δεν ήρθε, για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε, και η όλη ιστορία δεν δημοσιεύτηκε σε κανένα από τα μεγάλα sites.

Οι διαχειριστές του Troktiko δεν διστάζουν να… δείξουν άγιες διαθέσεις και απέναντι στα blogs που εξαργυρώνοντας το όνομα του δικού τους πρωτότυπου ιστολογίου, πετυχαίνουν εδώ και σχεδόν 3 χρόνια να έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. «Στους καπηλευτές (τρομακτικό, troktiko.eu, κλπ), σύρμα έπεσε για μούγκα? ή αφού δουλεύουν με τα rss από τους "μεγάλους" απλά την πάτησαν... Μάλλον το πρώτο δυστυχώς... φοβούνται μην χάσουν τα... κλεμμένα... Αλήθεια, θα μας πείτε ποιοι είστε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετείτε τόσα χρόνια? Η θα το αφήσετε σε εμάς όταν τελειώσουμε με τα σημαντικά?» καταλήγει η δεύτερη ανάρτηση του Troktiko, την οποία μπορείτε να δείτε και εσείς εδώ.

Εμείς στο Domino, δημοσιεύουμε και σχολιάζουμε και τις δύο αναρτήσεις του θρυλικού Troktiko. Δεν έχουμε άλλωστε λόγο να μην το κάνουμε. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον δύσκολο δρόμο τους. Και για να μην νομίζετε ότι… τα βρίσκουμε όλα ωραία και καλά με το συγκεκριμένο blog, να διευκρινίσουμε ότι δεν τους ξέρουμε τους ανθρώπους. Έχουμε και μια «παρότρυνση». Προσωπικά θα ήθελα να τους  δω να κάνουν τις σημαντικές αποκαλύψεις τους επώνυμα. Αυτό είναι κάτι που έχουμε επιλέξει και στο δικό μας blog. Γράφουμε ότι γράφουμε, με το όνομα μας, με έντονα γράμματα, πάνω στο εκάστοτε άρθρο. Αλλά γούστα είναι αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου